mercat majorista mercabarna

El primer pavelló ecològic d’un mercat majorista estarà a Mercabarna

El sector ecològic espanyol viu un moment d’expansió. Mercabarna, conscient del seu potencial, comptarà amb el primer pavelló ecològic en un mercat majorista a Espanya. Les obres començaran a finals d’any i el 2018 estarà llest.

Foto: Mercabarna

Mercabarna iniciarà a finals d’any les obres per comptar amb un espai dedicat en exclusiva a l’alimentació bio. Es convertirà així en el primer mercat majorista d’Espanya a disposar en 2018 d’un pavelló ecològic, un sector en constant creixement, que comença la seva consolidació.

La presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha avançat a Efeagro que «a final d’aquest any s’iniciaran les obres del pavelló per a la venda majorista d’aliments ecològics que Mercabarna vol tenir construït el 2018».

El pavelló ecològic oferirà noves oportunitats de negoci a les empreses instal·lades a Mercabarna

Ballarín ha apuntat que Mercabarna fa aquesta aposta per apropar aquests productes als ciutadans, donar suport als cada vegada més nombrosos productors locals i «oferir noves oportunitats de negoci a les empreses instal·lades al nostre polígon alimentari».

Aquest pavelló dotarà de major visibilitat al sector ecològic

Firmes que ja estan en Mecabarna i que passaran al pavelló ecològic, com Hortec, valoren la iniciativa del mercat majorista, que consideren «important», perquè disposar de l’espai «impulsarà» la visibilitat i les vendes dels aliments bio, segons ha assegurat a Efeagro seva cogerent, Núria Cantí.

Ballarín, també regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, ??ha apuntat que «calia aprofitar els canals de comercialització existents per promoure el consum d’aquests aliments».

Hortec, la primera cooperativa ecològica que va començar a treballar a Catalunya fa ara ja 25 anys, opera també com a majorista i distribuïdora, davant la creixent demanda dels consumidors.

Va començar amb 12 agricultors i avui són gairebé una trentena, ha assenyalat Cantí, que destaca que a Mercabarna fins i tot van compradors procedents d’Alemanya, França i Itàlia per comprar els seus productes ecològics.

Ballarín es fa ressò de l’estudi de l’Observatori de Tendències de Mercabarna sobre el sector dels aliments ecològics i ha detallat que l’augment a Catalunya de la demanda interna i les exportacions d’aquests productes «ha estat constant i expansiu en l’última dècada, fins i tot en els anys més durs de la crisi econòmica «.

Ha mostrat la seva confiança que, gràcies a aquest pavelló ecològic, continuï el creixement del mercat intern d’aliments eco, perquè com ha succeït en altres països europeus «si facilites la disponibilitat dels productes ecològics en els centres de compra habituals seva demanda s’incrementa «.

Pavelló ecològic, aposta per noves oportunitats de negoci

El mercat majorista català aposta així per un sector que ofereix noves oportunitats de negoci a les empreses transformadores i distribuïdores de productes frescos ecològics.

De fet, les últimes dades del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ratifiquen aquestes expectatives, ja que el consum intern d’aliments ecològics a Espanya va augmentar gairebé un 25% el 2015.

Informes internacionals (IFOAM i FiBL) reflecteixen, a més, que el mercat d’aliments bio espanyol ha estat el que ha registrat el major increment percentual en tot el món en l’exercici 2015.

Experts del sector ecològic consultats per Efeagro han augurat que tant en 2016 com aquest any es preveu que es mantinguin xifres de creixement, fins i tot de dos dígits.

L’estudi sobre ecològics de Mercabarna planteja, en aquest sentit, que l’evolució i el creixement sostingut del sector durant l’última dècada a Europa permeten predir unes bones perspectives a curt i mitjà termini (2015-2020).

 

Comments

Comments are closed.